Kogerweelde - Koog aan de Zaan

Beschrijving

In het hart van Zaanstad, aan de Breedweer in Koog aan de Zaan, verrijst Kogerweelde. Een volgende stap om het gezellige oud-Koog te transformeren van bedrijvigheid naar fijne woonlocatie. Verdeeld over drie woonblokken zullen zes hoek- en zeven rijwoningen van royaal eengezinsformaat worden gerealiseerd. Gericht op praktisch woonplezier en duurzaamheid, omringd door onderhoudsarm groen. Met vier royale slaapkamers, die door de rechtopstaande achtergevel gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar maar liefst vijf slaapkamers. In drie woonblokken reiken de stadstuinen naar elkaar, gescheiden door een steeg die ook de bewonersparkeerplaats aan de woningen verbindt.

Kogerweelde is kleinschalig van opzet,
maar groots in de ambitie van een gezonde leefomgeving


Moderne technieken en visionair bouwen
Het hele proces van bouw tot en met bewoning is gericht op klimaatvriendelijkheid. De woning wordt volledig gerealiseerd in de fabriek, deze modulaire opbouw van de woningen geeft niet alleen een tijdsvoordeel (de woningen zijn gereed in 5 maanden!) maar brengt ook veel klimaattechnische pluspunten mee. Het is natuurlijk superefficiënt om het voorwerk zoveel mogelijk centraal te houden, al is het alleen al om de afname van vervoersbewegingen! Daarnaast zijn werkelijk alle moderne middelen ingezet om de woningen energiezuinig te kunnen bewonen. Op het dak komen PV-panelen. De geheel zwarte variant is gekozen om de opbrengst op het niveau van BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) te brengen. De ondersteuning met een luchtwarmtepomp en het laagtemperatuursysteem zorgen voor aangename temperaturen middels vloerverwarming op alle woonlagen. Hierin is Kogerweelde uniek. Gasaansluiting ontbreekt uiteraard, een boiler van maar liefst 200 liter biedt voor een huisgezin meer dan voldoende warm water. 

Drie, vier of vijf slaapkamers? Kogerweelde biedt keuze!
De dertien bouwnummers variëren in woonoppervlakten van circa 127 tot en met meer dan 139 vierkante meter. De stadstuinen zijn compact. Een fijne buitenruimte, met standaard een houten berging en voldoende plek voor een terras, zandbak en trampoline.

Kijk op de projectwebsite voor meer informatie en om je in te schrijven als reservekandidaat. 

Foto's

Kenmerken

Projectstatus
Toekomstig
Woonoppervlak
129 m2 tot 139 m2
Inhoud
335 m3 tot 360 m3
Kaveloppervlak
80 m2 tot 100 m2
Slaapkamers
4 tot 6